Industry 4.0 și factorul uman

Industry 4.0 și factorul uman


Creșterea nivelului de automatizare și adoptarea instrumentelor „inteligente” Industry 4.0 ne ajută să producem mai multe soluții la comandă în conformitate cu cerințele clienților, în special în sectoarele de înaltă tehnologie precum segmentele industriale auto și aerospațial. Sloganul apocrif al lui Ford pentru vânzări conform căruia „puteți avea orice culoare atâta timp cât este negru” a rămas în umbra istoriei. În prezent, chiar și cea mai simplă marcă de autovehicule oferă o gamă extinsă de culori și funcții care asigură unicitatea fiecărei comenzi. Acest nivel de personalizare aduce cu sine noi provocări pentru rolul oamenilor în procesul de producție, în special, în ceea ce privește dezvoltarea competențelor și reducerea erorilor.

În trecut, un lucrător specializat în operațiunile de asamblare era apreciat dacă putea realiza aceeași sarcină în mod competent pe aceeași linie, în fiecare zi. În mediul actual mai flexibil al fabricației, același lucrător trebuie să nituiască panouri de fuzelaj într-un schimb și să asigure cablarea unui sistem de iluminat, în următorul schimb. Instruirea tradițională referitoare la toate aceste competențe este de durată - iar ritmul schimbărilor tehnologice poate conduce foarte rapid la uzura morală a acestui tip de învățare. Prin urmare, cum ne putem asigura că lucrătorii moderni din domeniul lucrărilor de asamblare se simt apreciați și competenți și pot accesa informațiile de care au nevoie pentru a finaliza diferite sarcini în mod eficient, fără eroare? 

Răspunsul companiei Desoutter este PivotWare, o platformă extinsă de control al proceselor care oferă îndrumare operatorilor referitor la un set specific de sarcini de asamblare drept parte dintr-un proces automatizat. Un afișaj grafic, cu text, le indică cu precizie ce dispozitive trebuie să utilizeze, ce componente să aplice și unde să le fixeze. Sistemul verifică dacă fiecare pas a fost finalizat în mod corect înainte de a permite operatorului să treacă la etapa următoare. Platforma este programabilă de către client folosind instrumentele software puse la dispoziție; prin urmare, capacitarea de reacție la schimbările asociate cerințelor privind producția nu este afectată de necesitatea intervenției specialiștilor.

Automatizarea continuând să creeze noi roluri și noi provocări, interfețele om-mașină intuitive precum PivotWare vor deveni din ce în ce mai importante. Această platformă nu oferă doar calitate îmbunătățită, un nivel redus de prelucrare, un nivel ridicat de producție în mediile automatizate, ci susține și cerințele privind validarea și trasabilitatea.

După o lansare controlată în SUA și China, PivotWare este disponibil acum în întreaga lume.

Cart

Coșul dvs.

Articol înlăturat. Anulare